Kroa`s   A la carte meny 

Kremet fiskesuppe

Dagens fisk, skalldyr og grønnsaker

Serveres med smør og hjemmelaget brød

Fish soup with today’s fish, shellfish and vegetables 

Served with butter and homemade bread

Allergen: fisk, melk, skalldyr og bløtdyr/fish, milk, shellfish and molluscs

 liten/small   kr 149,-

stor/large    kr 169,

 

Spekefjøl

Et utvalg av lokale oster og spekemat, aioli, syltet aprikos og hjemmelaget knekkebrød og brød

A selection of local cheese and cured ham

Aioli, apricot, homemade bread and crispy bread

Allergen: hvete, rug, havre, sesam, nøtter, egg, sennep og melk/wheat, rye, oats, sesame, nuts, eggs, mustard and milk

*Kan lages glutenfri/ can be made gluten free

1 pers. kr 169,-

2 pers. kr 299,-

 

Våre brød bakes på huset med surdeig og etter egne oppskrifter

Our bread is baked in-house with sourdough and from our own recipes

Allergen: hvete, rug, havre, sesam og egg/wheat, rye, oats, sesame and eggs

 

Småretter / Light courses

 

“Bonden”

Hjemmelaget karbonade, speilegg, rødbeter, sylteagurk og potetsalat

Serveres med salat på hjemmelaget brød

Homemade meat pattie, fried egg, beets, pickles, potato salad

Served with salad and on homemade bread

Allergen: hvete, melk, rug, egg, sesam, havre og soya/ wheat, milk, rye, egg, sesame, oat and soy

*Kan lages glutenfri/ can be made gluten free

kr 159,-

Varm Sandwich

Pulled pork, laget av Jærsk svin

Serveres i husets pitabrød med tomater, syltet rødløk, salat og tzatziki

Warm Sandwich

Local pork shoulder seasoned, long-time roasted, lightly smoked, grated and turned in broth

Served in homemade pita bread with tomatoes, pickled red onion, salad and tzatziki

Allergen: melk, sennep og hvetegluten/milk, mustard and wheat gluten

kr 189,-   

Veganeren

Sprøstekte kikerter, avokadomousse, salat og syltet rødløk servert i pitabrød

The Vegan 

Roasted chickpeas, avocado mousse, salad and pickled red onion served in pita bread

Allergen: Hvetegluten/Wheat gluten

    kr 169,-

 

 

Hovedretter/ Main courses

 

Stekt Seibiff

Ertepuré, løkkompott, gulerot, brunet smør med kapers og bakte mandelpoteter

Fried Pollock

Pea purée, onion compote, carrot, browned butter with capers and potatoes

Allergen: melk,  og fisk/milk, and fish

        kr 228,-

 

Indrefilet av Storfe (180g)

Grilltomat gratinert med Jærost, dagens grønnsaker, kraftig rødvinssaus og bakte mandelpoteter

Beef Tenderloin (180g)

Grilled tomato gratinated with local cheese, vegetables, red wine sauce and potatoes

Allergen: melk, hvetegluten og selleri/milk, Hvetegluten and celery

     kr 319,-

 

Schnitzel – Hotellets Spesial

Fylt schnitzel med ost og skinke,

Serveres med ravigottesaus, ovnsbakte mandelpoteter og erter bonne femme

Schnitzel

Filled with ham and cheese

Served with ravigotte sauce, baked potatoes and peas bonne femme

Allergen: melk, sennep, egg, gluten og fisk/milk, mustard, egg, wheatgluten

kr 279,-

 

Dessert/ Dessert courses

 

Lun Rabarbrakake

Jordbær og is fra Iskremgarden

Lukewarm Rhubarb Cake

Strawberries and local ice cream

Allergen: egg, melk og hvete  / egg, milk and wheat gluten

kr 125,- 

 

Sjokoladeterrine med Mandelmakroner       

Syltet rabarbra, jordbæris fra Iskremgarden og fløte-karamellsaus

Chocolate Terrine with Almond Macrons  

Pickled rhubarb, local strawberry ice cream and creamy caramel sauce

Allergen: egg, mandel, hasselnætt, soya og melk/ egg,almond, hazelnut, soy and milk

kr 115,-

*Alle våre retter kan inneholde spor av gluten, da vi produserer glutenholdig mat på vårt kjøkken

*All of our dishes may contain traces of gluten, as we produce food containing gluten in our kitchen