Julemeny 2019 

Kremet fiskesuppe

Dagens fisk, skalldyr og grønnsaker

Fish soup with today’s fish, shellfish and vegetables

Allergen: fisk, melk, skalldyr og bløtdyr/fish, milk and shellfish

Liten/small kr 149,-

Stor/large kr 195,-

 

Gravet ørret med dill, sort pepper og Jærakevitt

Syltet gresskar, salat, sennepsaus, kokt egg og hjemmelaget brød

Cured trout marinated in aquavit

Pickled pumpkin, salad, mustard sauce, boiled egg and homemade bread

Allergen: fisk, sennep, egg, soya, gluten, sesam og nøtter/ 

fish, mustard, eggs, soy, gluten, sesame and nuts 

*Kan lages glutenfri/ can be made gluten free 

kr 139,-

 

Julefjølen

Fenalår og julesylte fra NYYYT, remulade, norske oster,fikenkompott, hjemmelaget brød og biscotti
Local cured ham and cheese

Aioli, pickled apricot, homemade bread and crispy bread

Allergen: hvete, rug, havre, sesam, egg, sennep og melk/ 

wheat, rye, oats, sesame, eggs, mustard and milk 

*Kan lages glutenfri/ can be made gluten free  

 1 pers. kr 175,-
2 pers. kr 299,-

 

Våre brød bakes på huset med surdeig og egne oppskrifter

Our bread is baked in house with sourdough, from our own recipes 

Allergener: hvete, rug, havre, sesam og egg/wheat, rye, oats, sesame and eggs

*Alle våre retter kan inneholde spor av gluten, da vi produserer glutenholdig mat på

 vårt kjøkken / All of our dishes may contain traces of gluten, as we produce food  containing gluten in our kitchen

 

Hovedretter/ main courses

Lutefisk

Årets lutefisk blir laget av Brødrene Berg i Lofoten

Serveres med vår særegne Sennepsaus, stekt bacon i meierismør, 

ertestuing og kokte poteter

Cod treated in a lye solution   

Served boiled with mashed peas, mustard sauce, bacon and potatoes

Allergen: fisk, melk og sennep/ fish, milk and mustard 

1 gang servering (ca. 500 gram) kr 395,-

2 ganger servering (ca. 900 gram) kr 465,-

 

Pinnekjøtt 

Vi bruker klassisk pinnekjøtt og pinnebog laget av lokale lam

Serveres med Vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter og Sandefjordsmør  

Mutton Norwegian style, served with sausage, mashed swede, potatoes and melted butter

Allergen: melk/ milk 

kr 389,-

 

Ribbe 

Rødkål, medisterkake, vossakorv, julesaus og kokte poteter

Roast breast of pork 

Served with braised red cabbage, meat ball, pork sauce and potatoes

Allergen: gluten og melk/ gluten and milk 

Kan lages glutenfri/ can be made gluten free

kr 335,-

 

Juletallerken

Her kombinerer vi pinnekjøtt og svineribbe med tilbehør 

Christmas plate Norwegian style

Allergen: gluten og melk/ gluten and milk 

Kan lages glutenfri/ can be made gluten free

kr 384,-

 

Posjert torsk

Tomatkompott, dagens grønnsaker, remulade og ovnsbakte poteter

Poached cod

Vegetables in tomato sauce, remulade and baked potatoes

Allergen: fisk/ fish 

kr 285,-

 

Indrefilet av storfe

Syltet rødløk, dagens grønnsaker, kremet soppsaus og ovnsbakte poteter

Tenderloin from cattle 

Pickled onion, vegetables, mushroom cream sauce and baked potatoes.

Allergen: melk, selleri/milk, celery

 

kr 335,-

Schnitzel – Hotellets spesial

Fylt schnitzel med ost og skinke, ravigottesaus og erter bonne femme 

Schnitzel filled with ham and cheese, served with ravigotte sauce and peas bonne femme  

Allergen: melk, sennep, egg, gluten og fisk/ milk, mustard, eggs, gluten and fish 

kr 289,-

 

Småretter / Light courses

 

«Bonden»

Hjemmelaget karbonade, speilegg, rødbeter,

sylteagurk og potetsalat servert med salat på hjemmelaget brød

Homemade meat pattie, fried egg, beets, pickles, potato salad and salad 

served on homemade bread

Allergen: melk, sennep, egg, gluten og fisk/ milk, mustard, eggs, gluten and milk

*Kan lages glutenfri/ can be made gluten free 

kr 169,-

 

Veganeren

To vårruller servert med syltet gresskar, avokadokrem, salat, quenoa, søt-sur saus og hjemmelaget brød

“The vegan” 

Two springrolls, pickled pumpkin, avocado cream, salad, sweet and sour sauce and homemade bread.

Allergen: hvete, rug, havre, bygg og sesam/ wheat, rye, oats, barley and sesame
*Kan lages glutenfri/ can me made gluten free

kr 169,-

 

Desserter / Desserts

 

Julekaker

For mett for dessert?

Kanskje vi kan friste med et lite utvalg av våre hjemmelagede julekaker.

A small plate with homemade Christmas cakes

 (egen info for allergener i julekaker/ own information on allergens in Christmas cakes )

kr 89,-

 

Riskrem

Riskrem laget av kjøkkenets hjemmelagde grøt,

servert med bringebærsaus

Creamy rice pudding with raspberry sauce

Allergen: melk/milk

kr 115,-  

 

Multekrem og kransekake

Cloudberry cream and almond cake

Allergen: melk/ milk 

(egen info for allergener i julekaker/ own information on allergens in Christmas cakes )

kr 115,-

 

Kroas karamellpudding 

Dagens frukter og bær, alevittkrem og karamellsaus

Caramel pudding 

Fruits and berries, aquavit cream and caramel sauce

Allergen: egg, mandel, melk/ eggs, almond,milk

kr 115,-

 

Delfiakake

Crumble av julekaker, syltet aprikos, fikenkompott og kirsebærgranite

Christmas cake with cherry sauce

Crumble, fig compote and cherry sauce

Allergen: egg, soya, mandel, hvete og valnøtter/ eggs, soya, almond, wheat and walnuts

kr 125,-